private house, Leiden
2003
This dwelling for a couple and their two children maximizes the allowed building envelope to provide each family member with an appropriate private space. The two top floors for the adolescent children can be transformed into separate apartments with an individual entrance when the children move out. Interior walls and gardens continue out into the garden. The large dining kitchen is connected to the living room by a large void space. Filtered light falls into both rooms trough a translucent glass wall. The top two floors have an outspoken spatial quality thanks to the determined geometry of the roof.We treated the mas of the building as a sculpture. Each side has a unique elevation and shape but put together they amount to a coherent object. The exterior is made of a red brick similar to the surrounding houses.

S01 S02 S03 S06 S04 S05 PDF
Rijswijkstraat 141A
1062 ES Amsterdam
t: 020.337.7613
© 2011 na-ma architecture