bridge Overhoeks, Amsterdam
invited competition 2007
By preserving the office tower and the former cantina the industrial atmosphere of the former Shell area will be kept. With our proposal we connect to this atmosphere, the architecture of the new Filmmuseum and the rough character of this part of Amsterdam Noord.

The steel beams of the bridge frame several specific view as does the list of a painting. The structure also serves as a balustrade. On one side this balustrade is 1 meter high on the other side 2.4 meter. The relation between the floor deck and the top of the beam is constantly different, because of the a-symmetrical position of the hinge of the two ramps. This means that the ‘picture-frame’ continuously changes its shape and size.

client : Municipality of Amsterdam

S01 S02 S03 S04 S05 S06 S07 S08 PDF
 
Rijswijkstraat 141A
1062 ES Amsterdam
t: 020.337.7613
© 2011 na-ma architecture