Oasis / Grand Egyptian Museum, Cairo
prijsvraag 2002, distinctive entry
Deze bekroonde prijsvraaginzending is het resultaat van de nauwkeurige inpassing van het nationaal oudheidkundig museum in haar heuvelachtige locatie naast de piramides van Gizeh. Drie terassen die de hoogtelijnen van de locatie volgen, vormen de museum-vleugels die onderling verbonden zijn door een groen hof, de ‘Oase’.
Strategisch geposiioneerde ‘Cuts’ knippen het programma in stukken en verbinden het met de omgeving. De meer openbare programma’s, zoals winkels, restaurants en de kassa’s zijn direct toegankelijk vanuit de Oase. Meervoudige routes door het musuem zorgen ervoor dat in de enorme collectie verschillende verbanden gelegd kunnen worden. Het groen in de oase, het gedeeltelijk ingraven van het gebouw en de witte kleur bieden duurzame verkoeling in de woestijn.

oppervlakte : 86.200m2

S01 S03 S04 S05 S02 S09 S06 S07 S08
 
Rijswijkstraat 141A
1062 ES Amsterdam
t: 020.337.7613
© 2011 na-ma architecture