houten kern #4 / verbouwing woning, Amsterdam
realisatie 2008
Dit project is een her-intepretatie van de typisch 19e eeuwse en-suitekast met haar enfillade van kamers.

Binnen een bestaande woning met en-suitekasten was de opgave om de bergingen op de 4e verdieping aan de woning op de 3e verdieping toe te voegen. Door de benodigde trap en kasten in een geactualiseerde en-suite kast op te nemen, ontsaat een loft-achtige ruimte die de nieuwe dubbele hoogte ervaarbaar maakt. Een groot raam bovenaan de trap brengt het licht tot in het midden van de woning. De en-suite is gemaakt van bamboe. Omdat de ruimte onder de trap zo transparant mogelijk moest zijn is gekozen voor een hangende constructie. In plaats van twee gescheiden kamers is zo één grote continue ruimte onstaan met drie verschillende plekken.
S01 S02 S03 S04 S05  

PDF
 
Rijswijkstraat 141A
1062 ES Amsterdam
t: 020.337.7613
© 2011 na-ma architecture