De Vlinder / Stadhuiskantoor Rotterdam
i.s.m. Tom Bergevoet Architecture  /  prijsvraag 2002, eerste prijs
De cluster van openbare voorzieningen wordt door ons opgevat als een superblok. Binnen dit superblok veranderen de bestaande straten in openbare hoven, vergelijkbaar met het openbare hof – ofwel Hortus Conclusus - zoals dat nu in het stadhuis zit. Deze openbare hoven krijgen een geheel eigen karakter. Boven dit superblok komt een zwevende, vlindervormige ring die tegelijkertijd de gebouwen visueel bindt, het superblok een identiteit verschaft op de schaal van de stad en poorten vormt naar de binnenhoven. Binnen deze vlindervormige ring is een toren gesitueerd, die opgenomen wordt in de skyline van Rotterdam. In deze toren worden op de begane grond de publieksbalies ondergebracht. De gevraagde 65.000 m2 BVO worden ondergebracht in de vlindervormige ring, in de toren en in het bestaande Stadstimmerhuis, dat in ons ontwerp behouden blijft. De varierende breedte van het gebouw kan de meest uiteenlopende programma’s opnemen.

opdrachtgever : Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

S00
S00 S01 S02 S04 S05 S06      
Rijswijkstraat 141A
1062 ES Amsterdam
t: 020.337.7613
© 2011 na-ma architecture