privé woonhuis, Culemborg
2011
Dit woonhuis in Culemborg is als een maatpak voor een ouder echtpaar ontworpen. De unieke levensstijl van de opdrachtgever heeft in een uniek huis geresulteerd dat goed aansluit bij de levensfase waarin zij zitten.

Zo heeft de wens dat al hun kinderen en kleindkinderen tegelijk kunnen komen logeren, geleid tot multifunctionele ruimten met ingebouwde logeerbedden. Daarnaast heeft het feit dat ze er de grootste deel van de tijd met zijn tweeen wonen geresulteerd in een voor de rest zeer open huis met een grote continue ruimte. De eis om op termijn volledig rolstoel toegankelijk te zijn heeft geleid tot een split level kelder, waarbij de essentiele woonfuncties nooit meer dan een halve verdieping van elkaar verwijderd zijn. Ook is rekening gehouden met een eventueel later te plaatsen lift.

Bovenop de half verdiepte kelder bevind zich het hart van het huis, het “woonpodium”, dat een fraai uitzicht naar de binenstad en de tuin in biedt. De woning bestaat verder uit een woonkeuken, die direct aan de tuin grenst en een studeer- en slaapkamer aan de straatkant.

Het huis maakt onderdeel uit van een rij van 10 vrije kavelwoningen en onderscheidt zich van deze overwegend bakstenen huizen door zijn witte, abstracte materialisatie en het feit dat de woning naar voren uitsteekt.

oppervlakte : 168m2

S01
S02 S03 S04 S05 S06 S07      
 
Rijswijkstraat 141A
1062 ES Amsterdam
t: 020.337.7613
© 2011 na-ma architecture